Ammekaar

Fietsroutes

Onze fietsroutes zijn te volgen met een smartphone via de gebruiksvriendelijke fietsapp Komoot. Eén van de tandems heeft een waterdichte gsm-houder, u kan dus met uw eigen smartphone de navigatie volgen. Wij voorzien de gsm-houder van een extra powerbank zodat u onderweg niet met lege batterij valt.

Route Brabantse Wal – 33km

Deze route start via het dorp Ossendrecht en leidt naar natuurgebied de Noordpolder, beschermd broedgebied met in de verte zicht op de haven van Antwerpen. Langs het pittoreske dorpje Woensdrecht ga je richting Bergen Op Zoom. Onderweg fiets je over de Brabantse Wal, een hoger gelegen natuurgebied met een unieke mix aan bossen en duinen met uitzicht over zowel polder als water. Hier passeer je Hoeve Hildernisse, waar je kan stoppen voor een drankje in hun boerderijtuin met uitzicht op het Markiezaatsmeer. Ook uitkijktoren de Kraaijenberg ligt op deze route, een mooie picknickplek. Vervolgens fiets je door het 19de eeuwse landgoed Mattenburgh naar de bossen van Huijbergen, om via de Nootjesberg uiteindelijk weer uit te komen bij industrieterrein de Kooi.

Route Kalmthoutse Heide – 30km

Deze route begint bij de bossen van Huijbergen en brengt je richting België. Een comfortabel fietspad loopt doorheen de Vroente en de Kalmthoutse Heide, beschermd heidegebied met prachtige uitzichten. Stap onderweg zeker even af bij de uitkijktoren! Wie zin heeft in een drankje kan stoppen bij de Bosbar, een pop-up bar aan de rand van de Kalmthoutse Heide. Vervolgens volgt de fietsroute de spoorweg via de Belgische dorpen Kalmthout en Wildert. Doorheen bossen en polder kom je uiteindelijk terug uit bij industrieterrein de Kooi.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Ammekaar

Thema door Anders Norén